learn this here nowdanbooru pokemon
learn this here now 3gp homemade xxx

Lejre & ture

Lejrture er noget af det bedste vi har i FDF.
Det er her vi har de store oplevelser og kan lave virkelig sjove og skøre ting. Vi er sammen længe og lærere hinanden godt at kende.
Det er lejre og ture man husker resten af livet.

Når man er på lejr så er der fem ting man gerne skal være: Mæt, varm, tør, udhvilet og rask

Det er ikke altid man kan opfylde alle sammen, men et par stykker er heller ikke så ringe.
Vi skal nok sørge for at får mad, men de næste punkter må vi hjælpe hinanden med, så er det gode chancer for at dit barn får en god lejr.
Her hjælper det rigtige udstyr, og det sparer voldsomt på kræfterne, og dem kan der jo være brug for til så meget andet.
Hvis du ikke har det rigtige grej kan du måske låne dig frem og ønske dig det.
Husk det behøver ikke være det nyeste, mest fancy og dyre grej for at virke, det kan sagtens være en plastiktallerken og krus med bestik hjemme fra skuffen.

Hjemve

Massere af børn har indimellem svært ved at være hjemmefra. Er det et problem for dit barn, så har vi lidt erfaring som vi gerne vil dele med jer.

  • Snak lidt med lederne inden turen.
  • Aftal ikke med barnet at det kommer hjem så snart det ringer. Nogle gange bruger børnene lang tid på at overveje hvornår de er kede nok af det til at ringe hjem.
  • Hjemve smitter – Hvis et barn skal hentes, så overvejer flere børn om ikke også de skal hjem.
  • Prøv at støtte barnet i at det er OK at længes hjem.
  • Børnene tager ikke skade af at længes lidt og vi er ”næsten” som forældre når vi er af sted på lejr.
  • Det er forældrene der beslutter om barnet er klar til at tage på lejr.
  • Vi kontakter jer selvfølgelig hvis det bliver nødvendigt.

Vådliggere

Mange børn har det problem at de tisser i sengen. Det behøver ikke at udelukke dem fra tage med på lejr. Tag en snak med en leder inden turen.
Specielle hensyn:
Har dit barn et specielt problem med f.eks. allergi, medicin eller er der andet vi bør tage hensyn til så skriv det på tilmeldingen og tag evt. en snak med barnets leder inden turen.

Udstyr

Det er en god ide at pakke sammen med dit barn, så ved i begge hvad der er med og hvor det ligger.
Regntøj: Skal ALTID med. Vores erfaring siger at vi faktisk sagtens kan gennemføre en lejr i regnvejr, men det er absolut vigtigt for jeres barn at have godt regntøj med. Det er surt at være gennemblødt første dag!
Gummistøvler: Kan være tunge at slæbe på, men uundværlige på en lejr.
Fodtøj: Skal vi gå langt, er det vigtigt med fodtøj, som støtter godt og sidder fast på foden. Det sparer på kræfterne.
Skiftetøj: Der skal være mindst et sæt skiftetøj fra yderst til inderst (så man kan skifte, hvis man falder i vandet), og så skal der være tøj til både koldt og varmt vejr. Når vi er på lejr er vi tit ude hele dagen og selv om sommeren kan det blive koldt om aftenen. Tøjet skal kunne klare at blive beskidt og man skal kunne bevæge sig i det.
Sovepose: En god nattesøvn er absolut nødvendig for at få en god lejr, derfor er en varm sovepose guld værd. Hvis du skal overnatte indendørs skal posen kunne klare 10 grader. Er du væbner eller mere kan det godt betale sig at få en bedre sovepose, da man ofte sover i telt. Derfor må soveposen gerne kunne klare 5 grader.
Liggeunderlag: Hvis vi skal sove i telt. En rimelig kvalitet hvor man ikke kan lave mærker i med en negl. Evt. oppustelig.
Lagen: Hvis vi skal bo i hytte, skal man altid medbringe et lagen til at skåne madrassen – det gør også lige det hele mere lækkert og hjemligt.

Rygsæk og taske:
Rygsæk: Skal vi gå langt med bagagen, er det godt at have en rygsæk. Lån dig evt. frem. Remmene skal være indstillet præcis til dig, og de tunge ting skal ligge øverst.
Sportstaske: Hvis vi ikke skal bære bagagen, er en almindelig sportstaske helt fin. Pak aldrig i mange tasker/poser !
Tur-rygsæk: Hvis vi skal ud på traveture, skal du huske en lille rygsæk til regntøj og madpakke.

Mobiltelefoner

Børnene må som hovedregel gerne have deres mobiltelefon med på lejr dette sker dog på eget ansvar. HUSK mobiltelefoner skal bruges med respekt for hinanden og fællesskabet. Dvs. mobilen benyttes kun når der er pauser – men gør det med diskretion og viser hensyn til andre – gå evt. ud i ”busken”.

Fra Væbnere og opefter er der lidt løsere “tøjler” her bruger vi også telefonen som et værktøj til at kontakte børnene når vi er afsted på større lejre.

Hvis lejrdeltageren ringer fra sin mobiltelefon til forældre, henstiller vi til, at I forældrene opfordrer jeres barn til at kontakte en leder.
Vi vil i alle tilfælde søge at løse evt. konflikter eller problemer på lejren og kontakte forældre i den udstrækning, vi mener det nødvendigt.
Der vil altid være et nummer, som lederne kan kontaktes på, og I hører naturligvis fra os, hvis der opstår problemer.

Elektronisk udstyr

Nintendo, MP3-afspillere, Ipod m.m. hører ikke til på en lejr. De kan let gå i stykker og passer dårligt ind i vores aktiviteter. Lad dem endelig blive hjemme.

biqle